Tesisatçı olmadan tek hamlede lavabo açma tüyosu! İçine döküp 30 saniye bekleyin

Ev temizliği yaparken lavabonuzun tıkandığını fark ettiyseniz kimyasal ürünler kullanmanıza hiç gerek yok. Kimyasallardan daha etkili olan doğal yöntemler hem sağlıklı hem de ekonomi dostudur.

Lavabo neden tıkanır?

Evin içinde sıklıkla kullandığımız lavabo bölgesinin tıkandığını fark ettiyseniz bu çok normaldir. Özellikle lavaboya düşen yabancı cisimler saç, sabun kalıntıları ve yiyecek kalıntıları tıkanıklığa neden olur.

Lavaboda biriken yağlı maddeler zamanla tıkanıklığına neden olabilir. Yağlı maddeler iç boruların yüzeyine birikerek tıkanıklığa neden olabilir. Bununla birlikte borular çatlamış veya hasar almış olabilir.

Boru eğimi, lavabonun doğru çalışmasını önler. Eğim yetersiz olduğunda ise su eve diğer malzemelerin borulardan geçesi zorlaşmaya başlar. Bu durum da tıkanıklık yaratır.

Doğal bir lavabo çözücüsü hazırlamak için bir geleneksel Alman yöntemi mevcut. Karbonat, sirke ve tuzdan oluşan bu karışım lavabonun açılmasını ve temizlenmesini sağlar. Bu işlemi uyguladığınızda uzun bir süre lavabonun tıkanma derdi olmayacaktır.

Öncelikle ihtiyacınız olan malzemeler yalnızca tuz, sirke ve karbonat. 3 su bardağı karbonat ve 5 su bardağı tuzu iyice karıştırın. Ardından ılık sirkeyi ekleyerek karışımı lavabonun girişine doğru boşaltın. Ardından sıcak su ekleyerek tıkanıklığın erimesini sağlayın.

Lavabo tıkanıklığını açmanın en yaygın yollarından biri pompa kullanmaktır. Beyaz eşya mağazalarında bulabileceğiniz farklı boyutlardaki pompalarla tıkanmış lavabolardaki kalıntıları temizleyebilirsiniz. Basınç altında açılan drenajlar dakikalar içerisinde eski durumuna dönebilir.

Tıkanıklıkları gidermek için gider ağzına pompa yerleştirilir ve yaklaşık 10 harekette pompalama yapılır. Kimyasal kullanılmayan yöntem hem ekonomik hem de basittir. Mutfak ya da banyolarda kullanılabilecek bu yöntem, küvet ve duşlarda da tercih edilebilir.

Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için lavabonuzu doğru bir şekilde kullanma ve sıklıkla temizlemeye özen gösterin. Yağlı maddeleri lavaboda yıkamaktan kaçınmanız daha doğrudur. Lavabo açma konusunda kaynar sudan yardım almayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x